Sponsring

Vi sponsrar!

Nedan följer våra fantastiska sponsringsekipage! 

Quiliqa Pretty Belinda aka "Frida" 

Ägare Jeanette och Klas Frid


"Pappa, Australiensiska superhunden Fernando Bale.
”Probabily the best dog ever in Australia”. “The one all other sprinters are compared to”.
Mamma, Slippery Babs. En mycket välstammad Irländsk tik som flyttat till Sundsvall.


Frida fick ingen lätt start i livet, tidigt upptäckte vi en multiresistent urinvägsinfektion med
påföljande långa penicilinkurer, fyra månader gammal hoppar hon in i en dörrpost och vad
som senare skall visa sig vara en nästan avslagen sena i vänster bog. När vi söker för detta
hittar man en OCD (osteochondros) i samma bog och man missar senan, detta innebär
operation och åtta veckors burvila med fem minuters promenader som sakta utökades. När
detta var över upptäcks senan som nu växt ihop med omkringliggande vävnad, samma
procedur upprepas, operation, åtta veckors burvila och fem minuters promenader. Inget av
detta märker vi av i dag, aldrig öm eller stel.


Trots dessa hinder på vägen är hon en mycket stabil tävlingshund, träningsvillig, modig och
älskar utmaningarna på banan. Hon tävlar i klass ett på sprintdistansen 320m och klass två på
medeldistans 550m. Vi slipar på formen för att lyfta henne även på medel. Hon har som
främsta merit en tredjeplacering i Sprinterderbyt som gick av stapeln på hemmabanan Åkers
kanal med fyrtio startande hundar. Hon vann Winter Lady sprint och har hittills på sina sju
starter två segrar två andraplatser och en tredjeplacering. Hemma är hon precis som alla andra
Greyhounds, en första klassens soffpotatis som helst ligger med fyra ben i luften och tigger
godsaker.


Vilka är då vi? Fridas största fans tillika tränare, Jeanette, född i hundkappen då hennes
föräldrar började tävla Greyhounds i slutet av -50 talet och fortsatte livet ut. Klas, som har
varit i sporten snart fyrtio år. Vi träffades naturligtvis på en bana för drygt trettio år sedan och
har sedan dess tränat och tävlat dessa graciösa krutpaket tillsammans. Vi har i dagsläget tre
Greyhounds hemma förutom Frida. Caisa, tretton år (årets stayer 2010, 780m långdistans)
Daisy, åtta år och lilla Kitty, tio månader.
Ett hus utan hundar är inget hem.


//Klas o Jeanette Frid."

Adante och Born a fighter 

Ägare Annelie Hermansson


Annelie har tävlat i landslaget i agility med sin sheltie Dante sedan 2018 och är även agilitychampions i hela Norden. Utöver tävlandet är Annelie även instruktör på heltid samt agilitydomare och har även den yngre halvbrodern till Dante - Alvin - som är på väg upp genom klasserna. Agility är en väldigt påfrestande sport för hunden och att ha en fysioterapeut som DogMotion bakom sig hjälper enormt med pre-hab och att förhindra skador.

Strandängens Flynn , One Fish, Vallviljans Fajt

Ägare Anna Larsson


Från att jag fick min första hund vid tolv års ålder har jag alltid varit intresserad av att träna och tävla med hundar. Det har genom åren lett till att jag provat på det mesta inom hund. Med de egna hundarna har jag tävlat i landslaget i heelwork to music (kommit fyra på VM, vunnit EM, NM och två SM samt tagit tre silver på SM och tre bronsmedaljer på NM), freestyle (championat), tävlingslydnad (championat), rallylydnad (championat och tävlat ett par SM), vallning (IK II), agility (klass III) och tävlat lite nosework, spår och sök. Har även utbildat en bevakningshund och tränat dogparkour och SBK specialsök. Jag är freestyledomare, SBK-instruktör, agility-, freestyle- och noseworkinstruktör samt klickerinstruktör (utbildad via Canis). Har även gått en instruktörsutbildning inom dogparkour. Genom den egna firman 3vallare håller jag kurser för hundägare, onlinekurser, vidareutbildningar för instruktörer och är ofta inbokad till klubbar och företag för att föreläsa eller hålla kurs inom allt som rör hundar och hundträning. Jag har via Klickerförlaget gett ut boken ”Rallylydnad Från grundfärdigheter till mästare” som används flitigt som kurslitteratur på rallykurser runt om i landet. Mer information om mig och mina kurser hittar du på 3vallare.se . 


VALLVILJANS FAJT: Fajt är senaste tillskottet i huset! En härlig liten kille född 25/3 2020. Jag ser fram emot att få utvecklas ihop med honom och förhoppningsvis ha en massa roliga aktiva år ihop inom olika hundsporter! Han har precis debuterat på tävlingsbanan i heelwork to music där han vann och blev uppflyttad på debuten.


STRANDÄNGENS FLYNN: GK VALLH PR, SE HTM CH, SE FREE CH, SE Rally CH, EUROPAMÄSTARE HTM 2016, SVENSK MÄSTARE HTM 2017 & 2018, NORDISK MÄSTARE HTM 2018 Flynn är snart 12 år gammal och numera pensionär på heltid. Innan han drog sig tillbaka från tävlingsbanorna tävlade han i åtta olika hundsporter. Tillsammans har vi rest kors och tvärs över Europa och tävlat ihop i landslaget i HTM under fem års tid. Ett av de coolaste tävlingsminnena var VM 2016 i Moskva där vi kom fyra. Flynn vet att han är husets stora stjärna och har ett lika stort ego som sin prissamling.


 HTM 1, RLD N MY NR ONE FISH “Fisken”: Från början var det tänkt att Fisken skulle köra vallning ihop med min sambo men nu har han istället blivit min hund. Fisken är en väldigt snäll men väldigt känslig kille. Vi har tävlat lite ihop i heelwork och rally men det Fisken gillar bäst är långpromenader i skogen, gärna i kombination med lite dog parkour. Så han får mest vara vår lille myskille istället för att tävla. Fiskens senaste projekt är att han är med mig på mina löprundor, något han verkligen gillar!

Team Pink Powerdogs


Vi är två vänner som hittat hundsporten på olika vägar men genom vårt gemensamma intresse fann vi varandra för 7år sedan. Vi älskar all form av hundsport och tränar lite av allt. Elin har för närvarande 3 huskys och en Tollare och Lina har en husky och en sheltie men vår gemensamma flock kommer absolut växa. Våra två svarta vargar Bolt och Nox är kullsyskon, vi håller mest på med drag med båda två, både från marken och framför cykeln. De är anmälda till Biathlon tävlingar men vi hoppas snart att barmarksdrags tävlingarna kommer i gång också. Vårt långsiktiga mål med dem är att starta SM i barmarksdrag med fina placeringar. Om det är om 1 eller 5år det får tiden visa. Vi har ingen brådska till något, vi vill att hundarna ska tycka det är det roligaste som finns att både träna och tävla, det är det absolut viktigaste för oss. Efter att Elins förra hund skadade sig och hon fick rehaba i 6mån, så började tankarna på hållbara hundar komma. Efter den resan startade vår träning mot hållbarhet, vikten av att träna fram hållbara hundar. Vilket gör att vi älskar att åka till Dogmotion att få våra hundar kollade regelbundet det ger så mycket för våran satsning mot vårat mål.