Behandlingar

Behandlingar


Alla behandlingar individanpassas efter din hunds behov och helt

beroende på vilken typ av skada eller åkomma den vårdas för.

Se nedan för ett urval av de typer av behandlingar vi kan erbjuda.LaserterapiVi använder oss både av Klass III och Klass IV laser.


Denna behandlingsform effektiviserar läkningsprocessen i kroppen och behandling sker lokalt i den/de områden hunden har problem i.Löpband/TreadmillKondition, styrka, uthållighet.


Löpbandsträning är ett utmärkt sätt att i främst friskvårdande syfte öka konditionen och uthålligheten på din hund. Med vårt löpband kan du variera din träning för varje pass. Löpbandet används även i rehabiliterande syfte.


Friskvårdsbesiktning

/Utredning


Vi genomför besiktning eller utredning på din hund.


Vi går igenom hela din hund för att se om det finns problem som behöver rehabilitering eller veterinärvård. Utöver den fysiska besiktningen görs även en rörelseanalys och 4-leg check. Dvs att vi med hjälp av en specialvåg kan se hur mycket din hund belastar varje ben.


Vi besiktigar även tävlings eller tjänstehunden för att se hur

vi med hjälp av rätt träning kan förebygga skaderisker och förbättra din hunds prestation.Water Treadmill
Löpband i vatten, en mycket effektiv form av hydroterapi.


Water treadmill kan användas både i rehabiliterande  som friskvårdande syfte.  All träning anpassas efter din hunds behov och vårdplan. Ta kontakt med oss för mer info.


 

Vibrationsplatta

 

 

Återhämtning eller styrketräning

 

Vibrationsplattan används i många olika syften, men i första hand efter att din hund haft ett pass i water treadmill eller på löpband för optimal återhämtning. Du kan även komma till oss  på drop-in för att "vibba" din hund efter att du har varit på träning, jakt eller på särskild anvisning från oss.

 

 

4-leg check

 

 

Den smarta vågen

 

4-leg check  sätter en procentuell siffra på hundens korrekta eller felaktiga belastning. Vågen mäter hundens belastning på vardera ben, hur hunden placerar sin vikt. Detta kan göras regelbundet under rehabiliteringen för att följa hundens utveckling.

 

 

Hundgym

 

 

Kom och träna själv!

 

I vårt välutrustade hundgym kan du boka in dig och din hund för egenträning. I hundgymmet finns treadmill, balansbollar/ben och paddar samt cavaletti. Självklart finns vi till hands om du skulle behöva hjälp.

 

 

Värmekamera

 

 

Mer info inom kort